Inetum Polska z certyfikatem Top Employer Poland na rok 2024

19.01.2024

Inetum zostało ponownie uhonorowane przez Instytut Top Employers za doskonałość w zarządzaniu zasobami ludzkimi oraz nieustanne zaangażowanie w przyciąganie i rozwijanie najlepszych talentów. Firma została także wyróżniona jako Top Employer w pięciu krajach, a mianowicie: w Polsce oraz we Francji, Belgii, Hiszpanii i Portugalii.

Informacja dla mediów

Warszawa, 19 stycznia 2024 r.

Instytut Top Employers ocenia praktyki firm w zakresie zasobów ludzkich i zarządzania. Jako unikalny i niezależny obserwator Instytut bazuje na audycie niemal 2300 organizacji w 121 krajach, aby wyróżnić pracodawców, którzy tworzą optymalne warunki rozwoju swoich pracowników, zarówno pod względem zawodowym, jak i osobistym.

Znaczący postęp w zarządzaniu wynikami kariery i pozyskiwaniu talentów

Aby zdobyć certyfikat Top Employer Europe na rok 2024, w 2023 roku Inetum nadal rozwijało obszary związane z zarządzaniem zasobami ludzkimi, koncentrując się na rozwoju strategii, pozyskiwaniu talentów, etyce i integralności. Bazując na inicjatywach z 2023 roku, firma wyróżnia się w zakresie zarządzania wynikami, środowiska pracy, nagród, cyfrowych procesów HR i przywództwa. Otrzymanie certyfikatu Top Employer Poland po raz drugi z rzędu bardzo mnie cieszy i jest dowodem na dotrzymanie zobowiązania, jeśli chodzi o zapewnienie jak najlepszego środowiska pracy i rozwój naszych pracowników – komentuje Monika Terlecka, Dyrektor HR w Inetum Polska.

Z rekrutacją w Grupie Inetum na poziomie ponad 7 000 nowych współpracowników w 2023 roku ten certyfikat symbolizuje dumę z ambitnych celów Grupy i jest docenieniem zobowiązania do stałego doskonalenia praktyk HR we wspieraniu strategii biznesowej, podnoszeniu jakości doświadczenia pracowniczego oraz zaangażowania w rozwój talentów i współpracę z interesariuszami firmy.

Osiągnęliśmy ambitne cele rekrutacyjne w 2023 roku. W 2024 roku zatrudnimy ponad 7 000 nowych pracowników, aby wzmocnić zespół ekspertów w naszych 4 obszarach działalności: Consulting, Technologies, Solutions oraz Software – dodaje Bruno da Sola, Chief People Officer w Grupie Inetum.

Umocnienie zespołów w prowadzeniu innowacji technologicznych – to priorytet w Inetum!

Ten certyfikat to docenienie jakości wsparcia HR w Grupie Inetum dla rozwoju ścieżek kariery oraz jej zdolności do szkolenia pracowników. Umocnienie zespołów w napędzaniu postępu w dziedzinie innowacji technologicznych to priorytet w Inetum. Grupa realizuje liczne inicjatywy szkoleniowe i certyfikacyjne, aby wspierać rozwój umiejętności wśród członków swojego zespołu.

Według Bruna Da SolaCiągłe szkolenie to istotny filar naszego wsparcia HR i tworzenia wartości dla klientów. Ostatnio wdrożyliśmy program „Do you speak GenAI?” na dużą skalę, aby rozwijać umiejętności naszych 28 000 pracowników. Szkolenie naszych zespołów w dziedzinie generatywnej sztucznej inteligencji to inwestycja w przyszłość naszej firmy. Sprzyja możliwościom w kontekście kariery oraz rozwoju zawodowego wszystkich przeszkolonych pracowników. To świadectwo naszego zobowiązania do usytuowania naszych zespołów na czele innowacji technologicznych poprzez zachętę do eksploracji i eksperymentowania.

Jeśli chodzi o wyzwania związane z pracą z zespołami w firmie, w której AI stanowi nowe narzędzie wspierające pracowników, zdajemy sobie sprawę, że dla niektórych może to być znacząca zmiana – mówi Monika Terlecka i dodaje: – Wierzymy jednak, że AI może poprawić doświadczenie pracy i efektywność naszych pracowników.

O Inetum, Positive Digital Flow

Inetum to firma świadcząca usługi cyfrowe i dostarczająca rozwiązania. Obecna w ponad 27 krajach, Grupa zatrudnia niemal 28 000 pracowników i w 2022 roku wygenerowała przychód w wysokości 2,4 miliarda euro. Grupa Inetum wspiera przedsiębiorstwa i rządy w procesie transformacji cyfrowej, oferując im unikalne połączenie bliskości geograficznej, sektorowej organizacji oraz innowacyjnych rozwiązań. Dzięki swojemu wielospecjalistycznemu profilowi Inetum dostosowuje swoją organizację do 4 globalnych działań biznesowych: Inetum Consulting, Inetum Technologies, Inetum Solutions oraz Inetum Software.

Więcej informacji:

Head of Communication, EB & CSR